Агро сайт про агробизнес
Агро
Меню сайта

Наш опрос
На рынке Копани я
Всего ответов: 155
Найти:
agro
Главная » 2008 » Август » 25 » Мясо
Мясо
10:07
Дотації на тваринництво можуть спровокувати зростання цін на м`ясо. Про це в коментарі УНІАН заявив голова Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Микола Присяжнюк.

«Великою є проблема цінової політики на ринку (мається на увазі на базарі), який може відреагувати на дотації ще більшим збільшенням ціни. 70 % великої рогатої худоби та свинини стоять на відгодівлі у приватного господаря. Купуючи цю худобу в приватному секторі для ринків чи базарів, заготівники конкуруватимуть із заготівниками м`ясопереробних підприємств. Вони будуть змушені підняти закупівельну ціну, та, звісно, на базарі ціна підніметься. На це також потрібно звернути увагу. І такий приклад уже був у попереднє збільшення дотацій», – сказав М. Присяжнюк.

Він зазначив, що важливо розуміти, що поставлені цілі на здешевлення продукції м`яса та підтримки сільгоспвиробника, мають бути паралельно досягнуті. Для цього потрібно знати потреби внутрішнього ринку в м`ясі та регулювати імпорт якісного м`яса в Україну. «Переконаний, що має бути обов`язково врегульований імпорт», – підкреслив М. Присяжнюк.

Крім того, він зазначив, що уряд передбачив збільшення дотацій на один кілограм живої ваги в межах асигнувань. «Тобто на сьогодні основне завдання Міністерства аграрної політики – знайти в межах їх бюджетних асигнувань це фінансування. Ми бачимо, що уряд дає дуже багато доручень, дуже з усім лояльно погоджується і роздає багато обіцянок. Але фінансового забезпечення бюджетна підтримка практично не має. У цьому проблема», - сказав М. Присяжнюк.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України постановою від 6 серпня 2008 р. № 706 підвищив з 1 серпня ц. р. розмір державних дотацій сільгоспвиробникам за вирощену і реалізовану худобу та птицю.

Постанова передбачає збільшення дотацій для сільгосппідприємств і фізичних осіб за молодняк великої рогатої худоби – з 1,9 грн до 2,9 грн, за свиней (за винятком свиноматок і кнурів) – з 1,4 грн до 2,15 грн (за кілограм живої ваги).

Також збільшена дотація за птицю домашню м`ясних порід: кури – з 0,65 грн до 1 грн, качки, гуси, індики – з 0,9 грн до 1,4 грн


Просмотров: 2700 | Добавил: agronom | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Логин:
Пароль:
агро сайт
Агро сайт Украина
В агро сезоне на агро сайте будет отслеживаться цена на редиску, цена на клубнику, на капусту, перец, кабачок, помидоры, буряк, кукуруза, редис на рынке оптом
сельхоз рынки Украины
Хотите узнать почем овощи и фрукты на рынке Копани? вам сюда agro-ua.org.ua
На нашем агро сайте ВЫ можете бесплатно разместить рекламу своей организации в разделе агрообьявления Обьявления про агро бизнес бесплатные Разместить объявление agro-ua.org.ua объявления/
Цены на овощи и фрукты Великие Копани, Новости аграрного рынка.

Цены на рынке Нежданный
Статистика
Статистика Яндекс.Метрика
Херсонский ТОП
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Аграрный сайт
agro-ua, Агро сайт Херсонская область Агро-UA 2024 Kopani V